Széchenyi 2020

FECSKE Szolgálat modellkísérleti program
Mottó: A Fecske Szolgálat egy olyan világot szeretne elérni, amelyben a család a fogyatékos személlyel együtt élhet teljes értékű életet.
FECSKE Szolgálat modellkísérleti program
A 2007 óta működő FECSKE Szolgálat (Fogyatékos Embereket nevelő Családok otthonában nyújtott időszakos Kísérés és Ellátás) olyan hiánypótló szolgáltatás, amely elsősorban a családok életét, társadalmi integrációját segíti. Jó minőségű, jól szervezett, átlátható és számonkérhető szolgáltatást nyújt, mely az otthoni felügyelet és kísérés biztosításával, elsősorban a családok tehermentesítését tűzte ki célul.
Hogyan teszi mindezt? A fogyatékos gyermeket vagy felnőttet gondozó családok folyamatosan harcolnak az idővel, és azzal a dilemmával kire bízzák szeretteiket egy-egy ügyintézés, vásárlás alkalmával vagy akkor, ha „csak” szeretnének feltöltődni, kikapcsolódni néhanapján. Ebben tudunk mi segíteni úgy, hogy megbízható, felkészült segítőket (fecskéket) küldünk a családokhoz, akik kellő tapasztalattal és tudással rendelkeznek, így a felszabadult pár órával egy kicsit hozzájárulhatunk a család életének könnyebbé tételéhez.
FECSKE Szolgálatunk jelenleg három régióban működik: Közép-Magyarországon, Észak-Alföldön és Közép-Dunántúlon, de hosszú távú céljaink közé tartozik a szolgáltatás országos kiterjesztése. A KézenFogva Alapítvány a koordináló, fejlesztő és irányító szerepet tölti be a FECSKE Szolgáltatásban, de a közvetlen szolgáltatást, a fecskék közvetítését, a családokkal való kapcsolattartást a partnerszervezetek végzik:
•    ÉFOÉSZ (Közép-Magyarország)
•    ÉFOÉSZ Szabolcs- Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete (Észak-Alföld)
•    Székesfehérvári Csemete Alapítvány (Közép-Dunántúl)
•    Szederfa Otthon, Iklad (Közép-Magyarország)
•    Esőemberekért Egyesület, Tata
•    Immanuel Otthon, Debrecen

Támogatóink a Nemzeti Erőforrás Minisztérium és a VELUX Alapítványok, mely adományait különösen olyan projekteknek nyújtja, amelyek a kultúrával, egészségügyi kutatásokkal, az emberiséggel és társadalmi célokkal kapcsolatosak.
Kik vehetik igénybe?
•    Fogyatékos gyermeket és felnőttet gondozó családok
•    Sajátos nevelési igényű (SNI) gyermeket nevelő családok
•    Tartósan beteg gyermeket (14 éves korig) nevelő családok
Mennyibe kerül a szolgáltatás?
A szolgáltatás díja óránként 100 – 500 Ft lehet, melyet a mindenkori nyugdíjminimumhoz viszonyítva a család jövedelme alapján határozunk meg és maximum havi 20 órát ölelhet fel.

További információk:
Dezső Judit
0628578530
06204621645
www.fecske.kezenfogva.hu
A FECSKE Szolgálatot bemutató 1 perces animáció:
{youtube}fdqMf9F4vvk{/youtube}

Share This