Széchenyi 2020

Galgahévíz Község Önkormányzata a PM_ONKORMUT_2018/85 azonosítószámú, „Önkormányzati tulajdonú belterületi utak aszfalt felújítása – Galgahévíz” című projekt keretében 65 451 422 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült, melyből 4 belterületi utca felújítása valósult meg.

Ünnepélyes keretek között, 2019. szeptember 13-án átadásra került a projekt keretében felújított négy érintett utca. A fejlesztés részeként a Szabadság és Zrínyi utca egy részének, a Honvéd utca egészének, valamint a Dobó I. utca korábban még nem aszfaltozott szakaszának felújítása készült el, összességében másfél kilométer hosszúságban. Az érintett utcákban aszfaltozásra és padka rendezésére került sor.

Mind a négy utcáról elmondható volt, hogy a 60-as, 70-es évek óta az útszakaszok nem kerültek felújításra, az akkor elvégzett munkálatok mára elavulttá váltak. A projekt eredményeként azonban jelentősen javult a közlekedés biztonsága és a lakosok komfortérzete. A Dobó I. utca esetében az orvosi rendelő ezt követően felújított úton lesz megközelíthető. A Honvéd utcában megszűntek az utca lejtése miatt korábban tapasztalható forgalmi nehézségek, és baleseti kockázatok, továbbá az útszakasz felújításával gyorsabban meg lehet közelíteni a Fő utat, amely nem csak az ott élőknek kedvez, de a Szent I. utca, Rózsa utca lakóinak is megkönnyíti a Fő útra való kijutást. A fejlesztések révén több utcában a vízelvezetés is megoldódott.

A projekt az „Önkormányzati tulajdonú belterületi utak szilárd burkolattal történő kiépítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása gazdaságfejlesztési céllal Pest megye területén” című, PM_ONKORMUT_2018 kódszámú pályázati kiírás keretében, a Pénzügyminisztérium támogatásával, a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtandó célzott pénzügyi támogatásból valósult meg. A sikeres közbeszerzési eljárás lefolytatását követően a kivitelezést a Németh Út Kft. végezte el.

A projektről bővebb információt a www.galgaheviz.hu és www.regioplusztv.hu oldalakon találhatnak.

Share This