Széchenyi 2020

Sajtóközlemény

Galgahévíz Község Önkormányzata pályázatot nyert a „Önkormányzati tulajdonú bölcsődei ellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása Pest megyében” pályázati kiíráson „Mini bölcsőde építése Galgahévízen” új bölcsőde építésére

Nagy örömmel értesítjük a tisztelt lakosságot községünk legújabb pályázati sikeréről. A fejlesztés eredményeként új bölcsőde építésére kerül sor a településen. A fejlesztés 80%-os támogatási arány mellett, bruttó 50 millió forint támogatással valósul meg.

A projekt keretében az Önkormányzat által a meglévő, 100%-os önkormányzati tulajdonnal rendelkező Galgahévízi Csemetekert Napközi Otthonos Óvoda udvarán kerül megépítésre az egyszobás mini bölcsőde. A tervezett, új épület a településen belül központi, ám csendes helyen fog megépülni, a Fő út 104. szám alatt. A fejlesztéssel egy hiánypótló szolgáltatás lesz bevezetve, elősegítve a kisgyermekes szülők munkába állását, mely munkaerő-piaci szempontból és a családok anyagi helyzetének szempontjából különösen fontos, valamint a hátrányos helyzetű gyermekek korai életszakaszban elkezdett gondozását, nevelését.

Az új mini bölcsőde épülete a meglévő óvoda épülete mellé épül, nettó 153,03 m2-es hasznos alapterülettel. A tervezett épület alaprajza egyszerű téglalap, ahol megtalálható lesz egy előtér, egy akadálymentes wc és a felnőtt mosdó, illetve a melegítő konyha. A közlekedőn tovább haladva lesz a felnőtt öltöző, a gyermek öltöző-átadó, és a gyermek mosdó – wc. A közlekedő végén lesz a gyermekfoglalkoztató szoba. Az új csoportszobában az oldalfalon ütés- és kopásálló burkolat lesz kialakítva, minden helység rendelkezni fog közvetlenül a szabadba nyíló ablakos szellőzővel és bevilágítással. A beépítendő nyílászárók kívül színes – belül fehér színű, műanyag szerkezetűek. Az épület egészére vonatkoztatva teljes körű, komplex, minden fogyatékossági csoportra kiterjedő akadálymentesítés lesz kialakítva. Az épület előtt a József Attila utca felőli részen valósul meg egy kinti, 80 m2-es játszóudvar. A pályázat során beszerzésre kerülnek a csoportszoba felszerelései, bútorok, a gyermek fürdőszobába szükséges eszközök, berendezések, a gyermeköltöző bútorzata és a játszóudvar eszközei közül udvari árnyékoló, valamint homokozó.

A megítélt vissza nem térítendő támogatás összege bruttó 50 000 000 Ft. A projekt a Pénzügyminisztérium támogatásával, a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtandó célzott pénzügyi támogatásból valósul meg.

A fejlesztés a PM_BOLCSODEFEJLESZTES_2018/24 azonosítószámon „Mini bölcsőde építése Galgahévízen” című projekt keretében valósul meg. Megtörtént a szerződéskötés a kivitelezést végző vállalkozóval, a General Architech Kft.-vel.

A munkálatok 2019. októberében megkezdődtek.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020. december 31.

                                                                                                                       Vanó András
                                                                                                                        polgármester

Share This