Széchenyi 2020

Budapest, 2020. 04. 14. – A Magyar Víziközmű Szövetség — mint a magyarországi víziközműszolgáltatók szakmai érdekképviseleti szervezete — ezúton tájékoztatja a tisztelt lakosságot az immár egy hónapja tartó veszélyhelyzetbe: kapcsolódóan arról, hogy hazánkban a csapvíz kiváló minőségű és bátran fogyasztható, Magyarországon még mindig ez a legszigorúbban ellenőrzött élelmiszer.

A MaVíz a magyarországi víz- és csatornaszolgáltató szervezetek, valamint a kapcsolódó vízipar, a kereskedelmi és oktatási intézmények társadalmi úton szervezett, önálló szakmai érdekképviseleti szervezete. A Szövetség kiemelt feladatának tekinti, hogy a tagszervezeteit — a felelős víziközműszolgáltatókat — kiemelten képviselje minden olyan jellegű témában, amely a társadalmi megítélés során hangsúlyt kap.

A Szövetség az elmúlt egy hónap során több alkalommal is megszólalt az ivóvízellátás, valamint a szennyvízelvezetés és tisztítás kapcsán, azonban fontosnak tartja azt, hogy Magyarország lakossága folyamatosan informálva legyen az említett témákkal kapcsolatban.

Mavíz-felhivas

Share This