Széchenyi 2020

Cím: Galgahévíz, Fő út 106.
Tel.: 28/460-276
e-mail: galgaokoinfo@gmail.com
Adószám: 19180492-1-13
Számlaszám: 65900152-13011794
Honlap: http://www.galga-nfi.info.hu/
Facebook oldal: Népfőiskola

A Galgamenti Népfőiskola 1989. október 23-án kezdte meg működését. 1992. óta a szervezeti és intézményi hátteret a Szentandrás Alapítvány adja, mely 1998. óta közhasznú szervezet.

Működésünk

Közéleti népfőiskolai programokkal kezdtünk, majd a mindennapi életet segítő programok kerültek előtérbe: nyelvtanulás, jóga, autogén tréning, környezetvédelem és ökológia, az egészség megőrzése a családban és az iskolában, a személyiség fejlesztése. Ezeken túl szervezünk szakmai továbbképző csoportokat segítő foglalkozásúak számára, mint pl. iskolai és óvodai pedagógusok, védőnők, szociális területen dolgozók.

Az elmúlt évek alapozták meg a környezetvédelmi tanácsadást, ami az egészséges emberre és környezetére teszi a hangsúlyt.

Erőforrásaink

Nélkülözhetetlenek önkéntes segítőink, a Baráti Kör tagok, a kuratórium tagjai, valamint azok a szakemberek és előadók, akik programjainkat vezetik.

Szoros kapcsolatot tartunk fenn a helyi szervezetekkel és kölcsönösen támogatjuk egymást: Kodály Zoltán Művelődési Ház, Galgahévíz Község Önkormányzata, a helyi Egyházközség, Faluszépítő Egyesület, a helyi óvoda és iskola, az egészségügyi szolgálat, valamint a Budapest Környéki Népfőiskolai Szövetségé, és a Gödöllői Mentálhigiénés Egyesület, GAIA Ökológiai és Természetgyógyászati Alapítvány

Szolgáltatásaink:

  • Környeztvédelmi hírek, események a Galga mentén, országos pályázatok figyelése az Ökoszolgálat segítségével
  • Környezetvédelmi, egészségvédelmi lapok kölcsönzése: Lélegzet, KukaBúvár, GAIA Sajtószemle, Biokultúra újság, Környezeti Nevelési Hírlevél, Ideál-Természetgyógyá-szat
  • Zöld Pók számítógépes hálózat információi
  • Pedagógusok, önkormányzatok részére a havonta megjelenő ÖKO-INFO hírei
  • Könyvtári kölcsönzés az egészségmegőrzés, a mentálhigiéné, és a környezetvédelem területét érintő könyvekből
  • Komposztaprító kölcsönzése
  • Iskolák és óvodák részére komposztőrjárat szervezése
  • Pedagógiai környezeti-nevelési segédanyagok
Share This