Széchenyi 2020

Magyarország, benne a Galga mente polgárai minden év március 15-én megemlékeznek újkori történelmünk meghatározó eseményéről, az 1848–49-es forradalomról és szabadságharcról. Idén is fellobogózzuk településeinket és kabátunkra tűzzük a kokárdát a forradalmi ifjúságra, az életüket a nemzeti szabadság védelmében kockára tevő vagy feláldozó hősökre emlékezve.

A tavaszt várva, bizakodóan nézünk a jövőbe, hálás szívvel gondolva a márciusi ifjakra, a bátrakra, akik tollal és fegyverrel szolgálták a hazát. Mindeközben mindent megteszünk azért, hogy a koronavírus-járvány okozta veszély kockázatát a lehető legkisebbre csökkentsük.

Éppen ezért, mi a Galga menti települések polgármesterei, felelősségünk tudatában és egymással egyetértésben úgy döntöttünk, hogy az idei március 15-i nemzeti ünneppel kapcsolatos rendezvényeket nem tartjuk meg.

A koronavírus nem ismer határokat! Terjedésének megfékezése nemcsak a döntéshozók, hanem a polgárok felelősségteljes magatartásán is múlik. Kérjük, hogy minden polgártársunk figyelje a híradásokat és tartsa be a járványügyi ajánlásokat, melyeket megtalál a koronavirus.gov.hu internetes oldalon!

Habár az 1848–49-es forradalom és szabadságharc emlékét felidéző nyilvános rendezvények idén elmaradnak a Galga völgyében, nem maradhat el a megemlékezés a szívünkben. Idézzük fel önmagunkban a Nemzeti Dalt, a 12 pontot, Petőfi, Kossuth, Batthyány és a többi hős, köztük településeink hőseinek alakját, mert emlékük fénye soha nem halványodhat el!

Galga-menti-polgarmesterek-Marcius-15-Kozos-nyilatkozat

Share This