Széchenyi 2020

Tisztelt Gazdálkodó!

 

Amennyiben ÖN ŐSTERMELŐ és a falugazdász közreműködésével egységes kérelmet kíván benyújtani, úgy KÉRJÜK, HOZZA MAGÁVAL AZ ÚJ ŐSTERMELŐI PLASZTIK-KÁRTYÁJÁT, mert azzal az EGYSÉGES KÉRELEM BENYÚJTÁSA GYORSÍTHATÓ.

Az őstermelői kártya leolvasó segítségével gyorsabbá válik az ügyfél adatok betöltése, így jelentős mértékben csökken az adminisztrációra fordított idő. Felhívjuk azonban a figyelmet arra, hogy közös őstermelői kártya esetében a kártyán szereplő őstermelők közül mindenki kizárólag a saját nevében járhat el az egységes kérelem benyújtása során. Amennyiben Ön valamely családtagja nevében kíván eljárni, akkor mindenképp hozza magával a kitöltött és aláírt meghatalmazást. A képviselet igazolására szolgáló nyomtatvány a NAK portálról letölthető.

Az agrártámogatások igénylése vonatkozásában célszerű, ha az igénylő ügyfél személyesen jár el, és kér segítséget az elektronikus ügyintézésben a falugazdásztól, tekintettel arra, hogy az agrártámogatások igénybevételekor az igénylő ügyfél
szerez jogokat és kötelezettségeket;
rendelkezik az agrártámogatások igénybevételének alapjául szolgáló dolgaira vonatkozó pontos információkkal;
határozza meg, hogy mely agrártámogatásokat kívánja igényelni;
kell, hogy aláírja, vagy saját ügyfélkapuján jóváhagyja a kamarai meghatalmazást, amelynek keretében nyújthat segítséget az elektronikus ügyintézésben a NAK munkavállalója.

Amennyiben valamilyen oknál fogva még sem tud az igénylő ügyfél személyesen megjelenni a falugazdásznál, abban az esetben, a NAK-NY-73-as azonosító számú:
„Meghatalmazás ügyfél képviselője részére Kamarai meghatalmazott előtti eljárásra (MH1)” elnevezésű 3.0 verzió számú nyomtatvány megfelelő kitöltésével más személy is eljárhat az igénylő ügyfél helyett és nevében a NAK munkavállalója előtt.

  Üdvözlettel:
  Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Share This