Széchenyi 2020

TISZTELT LAKOSSÁG!

Nagy örömmel értesítem Önöket, hogy a PM_ONKORMUT_2016 jelzésű, „Önkormányzati tulajdonú belterületi utak szilárd burkolattal történő kiépítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása gazdaságfejlesztési céllal Pest megye területén” tárgyú pályázati felhívásra településünk által benyújtott pályázat támogatást nyert, 95%-os támogatási intenzitással.

A Nemzetgazdasági Minisztérium a megítélt bruttó 30.995.696,- Ft összegű támogatást Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzat terhére biztosítja.

A fejlesztés magába foglalja a Galgahévíz Község lakói által kiemelten igénybe vett Dózsa György utca és Ady Endre utca felújítását, továbbá rendezésre kerül a két érintett útszakasz csapadékvíz elvezetése. A Dózsa György utcában útszéli folyóka kerül beépítésre, míg az Ady Endre utcában a meglévő csapadékvíz elvezető árok rendezésére kerül sor.

Mindezek mellett a projekt keretében megvalósul az Egészségház két irányból történő előjelezése, továbbá a két utca kereszteződésében „Elsőbbségadás Kötelező” tábla kerül elhelyezésre.

 

A fejlesztés a PM_ONKORMUT_2016/33 azonosítószámú, „Belterületi utak felújítása Galgahévíz Dózsa György út és Ady Endre út” elnevezésű projekt keretében valósul meg.

 

Jelenleg a kivitelezés folyamatban van az érintett útszakaszokon. A projekt zárására 2018. első negyedévében kerülhet sor.

Share This