Széchenyi 2020

Tisztelt Állattartó!

Galgahévíz község területén az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. §-a alapján kerül sor az ebek összeírására a jogszabályban meghatározott adattartalommal.

A települési önkormányzat az ebösszeírás alapján az ebtartók által szolgáltatott adatokról helyi elektronikus nyilvántartást köteles vezetni, az állat tulajdonosa, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme, valamint ebrendészeti és állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása céljából.

Az eb tulajdonosa vagy tartója az ebösszeíráskor köteles az adatlapon feltüntetett adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani (az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírságot vonhat maga után).

Az ebösszeíró adatlap további példányai beszerezhetőek a Galgahévíz Község Önkormányzati Hivatalban, illetve letölthető jelen hírek mellékleteként.

Az ebösszeíró adatlapot ebenként kell kitölteni és eljuttatni a Galgahévíz Közös Önkormányzati Hivatalhoz.

Az ebösszeíró adatlapok leadásának határideje: 2020. február 15.

Tájékoztatjuk továbbá az ebtartókat, hogy a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló 41/2010. (II. 26.) Kormányrendelet 17/B § (10) bekezdése szerint 2013. január 1-től a négy hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel (chippel) megjelölve tartható, ezért szíveskedjenek a transzponderrel meg nem jelölt ebeket a szolgáltató állatorvosnál megjelöltetni.

A transzponderrel már korábban megjelölt, ám az adatbázisban nem szereplő eb adatait az állat tartója köteles a szolgáltató állatorvossal az adatbázisban regisztráltatni. A regisztrált eb adatának megváltoztatása miatt történő adatmódosítás díjmentes.

Felhívjuk a figyelmet, hogy amennyiben 2020.02.15.-ét követően az Ebösszeíró adatlapon szereplő adatokban változás történik, továbbá amennyiben ezen időpont után kerül az eb a felügyelete alá azt be kell jelentenie a Galgahévíz Közös Önkormányzati Hivatal részére, a változást követő 15 napon belül.

Kérjük a tisztelt eb tartókat, hogy a csatolt nyomtatványt szíveskedjenek kitölteni, majd 2020. február 15.-ig visszajuttatni a Polgármesteri Hivatalba. A kitöltéssel kapcsolatban felvilágosítás kérhető a 28/460-041 telefonszámon.

Share This