Széchenyi 2020

1/2020.(III.16.) számú rendkívüli polgármesteri közlemény

Alulírott Vanó András, mint Galgahévíz Község Polgármestere a mai napon az alábbi intézkedéseket hozom:

Magyarország Kormánya 2020.03.11-én rendkívüli jogrendet és veszélyhelyzetet rendelt el. 2020.03.13-án Miniszterelnök Úr bejelentette az iskolák bezárását.

– Óvoda: 2020. március 16-tól a Galgahévízi Csemetekert Napköziotthonos Óvoda és Konyha meghatározatlan ideig zárva tart. Az óvoda ügyeleti formában kizárólag azon gyermekeket fogadja, ahol mindkét szülő dolgozik. A szülők ebben az esetben sem léphetnek az intézménybe, a gyermekek átadása az intézmény bejárata előtt, nyitott térben történik. Az étkeztetés lebonyolításával kapcsolatban az intézmény vezetője a zárt facebook csoportokban végez felmérést. Kérem, a gyermekek felügyeletét semmi esetre sem a nagyszülőkkel oldják meg, hiszen jelenleg éppen az ő védelmük a legfontosabb. A gyermek felügyeletéről gondoskodónak kötelező nyilatkozatot tenni és azt az óvodavezetőnek leadni.

– Iskola: a központi bezárás mellett az intézmény ügyeleti rendszerben biztosítja azon gyermekek felügyeletét és azok oktatását, ahol mindkét szülő dolgozik. Elsődlegesen azon gyermekeket fogadják, akiknek szülei olyan munkát végeznek, amely járványügyben nélkülözhetetlen. A gyermekek átadására, az étkezés lebonyolítására az óvodában leírtak vonatkoznak. Valamennyi, ezt követően felmerült tudnivalóról az intézmény igazgatója folyamatosan tájékoztatást ad a szülők részére.

A Polgármesteri Hivatalban történő ügyintézésre az elektronikus vagy telefonos elérhetőségeinket válasszák!

E-mail: hivatal@galgaheviz.hu

Telefonszám: 28/460-041 , 28/461-586,,06-30-536-9-6926

Kérelmek beadása postai úton (2193. Galgahévíz Fő út 143.) vagy az ügyfélkapu regisztrációval rendelkező ügyfelek részére elektronikus kapcsolattartási rendszeren keresztül is lehetséges.

– Közösségi tereink továbbra is határozatlan időre zárva tartanak.

– Orvosi rendelők: 2020. március 16-tól a rendelők várótermében csak egyesével lehet belépni, kérem, telefonon és e-mailben történjen a gyógyszerek felíratása, a rendelőket kizárólag az akut betegek keressék fel.

A10/2020.(III.14.) EMMI rendelettel összhangban az emelt és kiemelt támogatással rendelhető gyógyszerekre és gyógyászati segédeszközökre kiállított szakorvosi javaslatok érvényesek maradnak a veszélyhelyzet időtartama alatt, valamint a veszélyhelyzet megszűnését követő 90 napig.

A veszélyhelyzet időtartama alatt a stabil állapotú krónikus betegek szokásos gyógyszereinek elektronikus vényen történő rendelése és a beteg számára történő tanácsadás távkonzultáció során is történhet.

A veszhelyhelyzet esetén a gyógyszer kiadója a gyógyszer kiadását felírási igazolás nélkül is teljesíti azon személyek részére, aki a beteg TAJ számát közli, és saját természetes személyazonosító adatait külön törvény szerint hitelt érdemlően igazolja.

– Továbbra is valamennyi intézménybe csak és kizárólag kézfertőtlenítés után engedélyezem a belépést, ez az ott dolgozókra is vonatkozik. Saját intézményeinken kívül a posta és a kereskedelmi intézmények vezetőit is nyomatékosan kérem, hogy ezt az intézkedést vezesse be.

– Valamennyi intézményben fokozottan érvényben van a napi többszöri fertőtlenítésre vonatkozó utasítás.

– Az idős, krónikus betegek védelme érdekében minimalizáljuk a fertőzés lehetőségét, az önkormányzat a közhasznú munkásokkal, családsegítővel, orvosi szolgálattal, egyházzal együttműködve segítséget nyújt részükre a bevásárláshoz, a gyógyszerek kiváltásához, elkerülve azt, hogy nekik esetlegesen több emberrel érintkezni kelljen. Továbbra is kérem, még az eddigieknél is jobban figyeljük, óvjuk az idős emberek biztonságát.

Jelen tájékoztató rendeletben foglalva a honlapon, illetve a közösségi oldalakon jut el a lakossághoz.

Kérek mindenkit, ebben a nehéz helyzetben összefogva, magunkért és egymásért fokozott felelősséget tanúsítva, közösen tegyünk azért, hogy a lehetőségekhez mérten a településen a legnagyobb biztonságban vészeljük át a következő időszakot.

A helyi védekezéssel kapcsolatban az alábbi telefonszámok folyamatosan hívhatók:

Vanó András polgármester 06-30-5560133

Dr. Král László főjegyző     06-30-999-1354

Dr. Takács Beatrix háziorvos    06-30-70-4514347

Dr. Majoros Valéria gyermekorvos 06-28-461-158

Basa Tünde igazgató helyettes (iskolai ügyekben) 06-30-297-1154

Darnyik Anikó óvoda vezető(óvodai ügyekben) 06-20-374-8735

Szíves megértésüket megköszönve.

Tisztelettel Vanó András polgármester

Share This