Széchenyi 2020

 

TISZTELT LAKOSSÁG!

Mint arról korábban tájékoztattam Önöket, a PM_ONKORMUT_2016 jelzésű, „Önkormányzati tulajdonú belterületi utak szilárd burkolattal történő kiépítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása gazdaságfejlesztési céllal Pest megye területén” tárgyú pályázati felhívásra településünk által benyújtott pályázat 2017-ben támogatást nyert, 95%-os támogatási intenzitással.

A Nemzetgazdasági Minisztérium a megítélt bruttó 30.995.696,- Ft összegű támogatást Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzat terhére biztosította.

A fejlesztés keretében megvalósult a Galgahévíz Község lakói által kiemelten igénybe vett Dózsa György utca és Ady Endre utca felújítása. Emellett rendezésre került a két érintett útszakasz csapadékvíz elvezetése, az alábbiak szerint: A Dózsa György utcában útszéli folyóka került beépítésre, míg az Ady Endre utcában a meglévő csapadékvíz elvezető árok rendezésére került sor.
Mindezek mellett a projekt keretében megtörtént az Egészségház két irányból történő előjelezése, továbbá a két utca kereszteződésében „Elsőbbségadás Kötelező” tábla került elhelyezésre.

A fejlesztés a PM_ONKORMUT_2016/33 azonosítószámú, „Belterületi utak felújítása Galgahévíz Dózsa György út és Ady Endre út” elnevezésű projekt keretében valósult meg.

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy a kivitelezési munkák lezárultak, a műszaki átadás-átvétel sikeresen lezajlott. A projekttel kapcsolatos záró rendezvényre 2018. február 23. napján 15:00 órától került sor, a Kodály Zoltán Művelődési Házban.
A rendezvényen a Himnusz közös eléneklését követően a galgahévízi óvodások, majd iskolások rövid műsorral kedveskedtek a megjelenteknek. Ezt követően bemutatásra kerültek a megvalósítási helyszínek, valamint ismertetésre kerültek a projekttel kapcsolatos legfontosabb információk. Az eseményen köszöntőt mondtak:
• Dr. Dukai Miklós önkormányzati helyettes államtitkár,
• Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője,
• Szabó István Pest megye Közgyűlésének elnök,
• Vanó András Galgahévíz község polgármestere.

A köszöntőket követően a nemzeti színű szalag átvágásával sor került a projekt szimbolikus, ünnepélyes átadására.

Vanó András
polgármester

 

Share This