Széchenyi 2020

 

A Gödöllői Katasztrófavédelmi Kirendeltség tájékoztatója, a tűzoltás feltételeinek téli időjárási körülmények közötti biztosításáról.

A 28/2011 (IX.06) BM rendelet (Országos Tűzvédelmi Szabályzat) rendelkezései előírják, hogy ” a létesítmények közlekedési, tűzoltási, és – felvonulási útvonalait, valamint vízszerzési helyekhez vezető útjait állandóan szabadon és olyan állapotban kell tartani, hogy alkalmas legyen tűzoltó gépjárművek közlekedésére és működtetésére.”

Mindezek miatt – a téli időjárás közeledtével-  a tűzoltási feltételek folyamatos biztosítása érdekében, fokozott figyelmet kell fordítani a létesítmények közlekedési és felvonulási útvonalainak síkosság- és hó mentesítésére. Az úttestre hullott havat rendszeresen takarítani szükséges, és gondoskodni kell –szükség szerint- a felület sózásáról is.

Szintén fontos a vízszerzési helyek, tűzcsapok, és szerelvények megközelíthetőségét biztosítani, valamint a fagymentesítést, elvégezni ill. ellenőriztetni.

Az épületek megfelelő kiüríthetőségének érdekében, a menekülésre tervezett vészkijáratok közelében a járdák tisztítását, síkosság mentesítését is meg kell oldani.

Köszönettel:
Tóth Tamás tű. szds.
osztályvezető

PMKI Gödöllői Katasztrófavédelmi Kirendeltség
Katasztrófavédelmi Hatósági osztály

2100 Gödöllő, Szabadság u. 28.
tel: 06 28 528 700

 

Share This